Onze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren en om advertenties weer te geven (indien aanwezig).
Door de website te gebruiken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.

Expertise

Expertise

Expertise van een erkend register expert

Als geregistreerd deskundige ben ik aangesloten bij het NIVRE onder het nummer 09-2372, waardoor ik expertiseopdrachten altijd volgens hun richtlijnen uitvoer.

Of het nu gaat om schade aan uw voertuig, technische expertise, of zelfs een contra-expertise bij onenigheid, ik ben in staat om een expertiseopdracht naar uw behoeften uit te voeren.

Schade expertise

Schade aan uw voertuig: aanrijding, diefstal en vandalisme.

Aanrijding

Is de schade aan uw auto veroorzaakt door een aanrijding? Dan kom ik de schade beoordelen. Vervolgens beschrijf ik de schade en maak ik een schadecalculatie. Wanneer het voertuig wordt gerepareerd dan wordt de schade berekend en afgewikkeld in samenspraak met de schadereparateur. Als het voertuig niet wordt gerepareerd dan bereken ik de schade op basis van de zichtbare schade en leg dat vast in een schaderapport.

Diefstal

Indien de schade het gevolg is van braak of diefstal, wordt naast de reguliere schadeafhandeling ook een beperkt onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek richt zich op de wijze waarop de schade is ontstaan, welke onderdelen zijn beschadigd, en of er sprake is van bijkomende gevolgschade. Een gedetailleerde schadecalculatie beschrijft, evalueert en rapporteert de schade aan en in het voertuig. Mochten er ook items binnen het voertuig beschadigd of gestolen zijn, dan worden deze aanvullende schades gerapporteerd en toegevoegd aan de schadecalculatie.

Vandalisme

Indien vandalisme de oorzaak is van schade aan uw voertuig, wordt ook in dit geval de schade gedetailleerd beschreven. Deze beschrijving vormt de basis voor een schadecalculatie, waarbij alle bevindingen nauwkeurig worden vastgelegd in een uitgebreid schaderapport. Dit rapport omvat altijd een expliciete beschrijving van de oorzaak van de schade.

Total loss

Het voertuig is dusdanig zwaar beschadigd dat het mogelijk als total loss wordt verklaard. We maken onderscheid tussen economisch total loss en technisch total loss.

Bij economisch total loss is reparatie van de schade aan het voertuig niet uitgesloten. In het geval van technisch total loss moeten de restanten van het beschadigde voertuig vernietigd worden (de bedrijfsregeling 16, die van toepassing is bij technisch total loss, wordt u toegelicht).

Elke total loss berekening bestaat uit drie hoofdzaken:

  1. De waarde van het voertuig direct voor het schade-evenement wordt vastgesteld.
  2. Er worden biedingen uitgevoerd op de restanten, mogelijk in samenwerking met een total-loss bureau.
  3. De schade aan het voertuig wordt vastgesteld.

Deze drie waarden bepalen of het tot een total loss afwikkeling komt. Ze zijn alle drie afhankelijk van het merk en type van het voertuig, de leeftijd, de kilometerstand en de staat van onderhoud. Biedingen op een economisch total loss of technisch total loss voertuig spelen een rol, waarbij het total loss afhangt van de waarde, de schade en het bod op de restanten van het voertuig.

Kattenberg Expertise verzorgt het volledige traject voor u.

Technische expertise

Heeft u technische schade aan uw voertuig, dan kunt u direct een afspraak met mij maken. Ik kom langs om de schade aan het voertuig te beoordelen en een onderzoek te starten naar de oorzaak van de schade.

Ik doe navraag naar de schadetoedracht en naar de (onderhoud)historie van het betreffende voertuig. Het is mogelijk dat er meer, niet zichtbare, schade aanwezig is die het gevolg is van het schade-incident.

Als dit zo is, worden de benodigde delen gedemonteerd om de schade zo nauwkeurig vast te stellen. Met deze informatie stel ik de technische schade, de gevolgschade en de oorzaak vast.

Mogelijke veroorzakers van technische schade zijn:

  1. slijtage
  2. ouderdom
  3. eigen gebreken
  4. schade gemaakt na of tijdens onderhoud
  5. afwijzen garantie
  6. ‘doe het zelf’ schade

Contra Expertise

Komt u niet tot overeenstemming over de schadeafwikkeling of bent u het niet eens met het voorgestelde schadeafwikkelingsplan? Dan kunt u ervoor kiezen een contra-expertise te laten uitvoeren. Volledig onafhankelijk voer ik deze contra-expertise uit.

Na het verzamelen van relevante informatie start Kattenberg Expertise een vooronderzoek om de haalbaarheid van de contra-expertise te beoordelen. Met mijn volledig onafhankelijke aanpak bepaal ik de schade en evalueer ik de schadeafwikkeling. Vervolgens gaan de betrokken partijen met elkaar in overleg om het geschil op te lossen.

De contra-expertise wordt uitgevoerd conform de richtlijnen van het NIVRE. (zie www.nivre.nl).

Op alle transacties van Kattenberg Expertise zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing die u hier kunt inzien:

Bezoeken: 476

You cannot copy content of this page